RSS

Rekordsütés: 5122 palacsinta egy nap alatt Győrben

04 Már

A 24 órás palacsintasütés csoportos rekordja mától 5122 darab – tudatta Rámháp Szabolcs, a győri SZE Hallgatói Önkormányzatának elnöke. 13 óra 43 perc – Nehezen sültek a palacsinták, de így is sikerült megdönteniük a jóval kedvezőbb körülmények között született eddigi hazai rekordot

A 24 órás palacsintasütés a SZE Napok legnagyobb érdeklődéssel várt rekord-döntő rendezvénye volt.

A SZE Napok 2010 rendezvényen a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet hallgatói hétfő 11 órától kedd 11 óráig sütötték a palacsintákat a “Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub teraszán, s az eddigi 5088, a 24 óra alatt Magyarországon készített mennyiséget több tucattal múlták felül.

A hivatalos rekordkísérlet idején a mostoha időjárás, az esős-párás hideg idő nagyban megnehezítette a 20-25 fős csapat dolgát. Nehezen sültek a palacsinták, de így is sikerült megdönteniük a jóval kedvezőbb körülmények között született eddigi hazai rekordot.

A napközbeni programok és az esti koncertek ideje alatt a SZE Napok közönsége hosszú sorokban várt arra, hogy megkóstolhassa a rekordkísérlet eredményét. A hajnali órákban készült több száz palacsintát a szervezők jótékonysági célra ajánlották fel – mondta el Fehér Gábor, a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet Hallgatói Önkormányzati vezetője.

Ulrichné Papp Euridike, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület alelnöke közreműködésével, előzetes egyeztetés után helyi szociális szervezeteknek, a Szent Cirill és Methód Alapítványnak, a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonának és a Területi Hajléktalanok Segítő Szolgálatnak vitték el az ízletes palacsintákat.

Korábban

A 24 órás palacsintasütés magyar rekordját kívánják megdönteni a győri Széchenyi-egyetem egészségügyi és szociális intézetének hallgatói.

A célkitűzés kedden délelőtt 11 óráig legalább tízezer darab, a jelenlegi rekord duplája.

A recept: 50 liter napraforgóolaj, 120 kg liszt, 16 kiló cukor, 120 liter tej, 18 kg kakaópor, 10 kg só, 140 liter ásványvíz. A lekvárt a résztvevők hozzák. A sütés 24 óráig tart. Az eredmény: remélhetőleg legalább tízezer palacsinta és ezzel új magyar Guinness-rekord. Legalábbis erre készülnek a győri Széchenyi-egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézetének hallgatói a másodéves Kiss Róbert és Fehér Gábor főszervezők irányításával.

Mint elmondták, a csapat könnyen összeállt – és utána derült ki, milyen engedélyeket kell beszerezni, hatóságokat megkeresni –, kicsit beletanultak a vendéglátósszakmába is. Az alapanyagokhoz a Reál üzletlánc nyújtott támogatást.

Sütik már a palacsintát: kedden délelőtt 11 órától egy egész napon át készül az ízletes édesség a Bridge hallgatói klubban. Fotó: Krizsán Csaba.

A Bridge oktatói-hallgatói klub teraszán tegnap dél körül élénk sürgés-forgás, a kisülő palacsinták illata és a kedvezményes áron mért édességért álló hosszú sor fogadta a látogatót. A tűzhelyek mellett, jegyzetfüzettel a kezében állt Sebestyén István, a Guinness magyarországi rekordjainak regisztrátora.

Portálunknak elmondta: könnyen rekord születhet, hiszen a diákok 24 óra alatt, két váltott csapatban, egyszerre heten dolgoznak, így valószínűleg sikerül több mint ötezer palacsintát kisütni. Ennyi a jelenlegi magyar rekord, amit a győrújbaráti Sulyok Péter ért el tavaly Ikrényben. A darabszámot független tanúk folyamatosan számolják, végeredmény kedden 11 órakor lesz.

A rekordkísérlet természetesen másként is hasznos. A palacsinták első részét helyben eladják a látogatóknak, a másodikat ma 9 órától palacsintaevő versenyre szánják, a többi pedig a likócsi hajléktalanszállóra, a családok átmeneti otthonába és a helyi gyermekjóléti alapítványhoz kerül.

Forrás: kisalfold.hu

Reklámok
 
1 hozzászólás

Szerző: be március 4, 2011 hüvelyk érdekességek, hírek, palacsinta, sütés

 

Címkék: , ,

One response to “Rekordsütés: 5122 palacsinta egy nap alatt Győrben

 1. Jenei Gabi

  május 17, 2011 at 7:33 de.

  jajj, de nagyon keresek egy jó óriáspalacsintasütőt, aki eljönne nekem a városi gyereknapra palacsintát sütni.
  Ha tudtok valakit, vagy valamilyen elérhetőséget, kérlek értesítsetek!!
  Jenei Gabi – Tatabánya
  20/400-4656

   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: