RSS

Sikergyanús palacsinta töltelékek

28 feb

Banános-tejkaramellás töltelék

Ttördeljünk össze 25 dkg tejkaramellát egy kis lábasba, öntsünk rá 3 evőkanál tejet. Közepes lángon addig melegítsük, míg a tejkaramella elolvad és besűrűsödik. Vigyázzunk, nem szabad felforralni!

Szeleteljünk fel érett, de nem túl puha banánokat, majd töltsük meg vele a kisütött palacsinták közepét. Csorgassuk meg a karamell szósszal, majd hajtsuk rá az egyik felét és tegyük tányérra. Csorgassuk meg ismét a szósszal, szórjunk rá a felszeletelt banánból és friss mentaággal dekoráljuk.

Lazacos-túrós töltelék

Tegyünk 15 dkg túrót egy keverőtálba, adjunk hozzá egy csokornyi felkarikázott metélőhagymát vagy újhagymát, 1 db meghámozott és felkockázott avokádót és 10 dkg kis darabokra tépkedett füstölt lazacot. Daráljunk rá kevéske borsot, majd jól keverjük össze. Töltsük meg vele a megsütött palacsintákat, majd göngyöljük fel szivar alakúra. Tálaljuk nagy tányérra friss és ropogós salátalevelek mellé.

Aloe verás töltelék

Egy nagy serpenyőben hevítsünk addig 15 dkg cukrot, míg aranybarna lesz. Öntsük hozzá 2 dl narancslevet, majd forraljuk legalább öt percig. Szórjuk bele 1 db narancs lereszelt héjat és 2 doboz nádcukros Aloe Vera befőtt kockát, majd forraljuk jól össze.
A palacsintákat töltsük meg vékonyan baracklekvárral, két-három darabot tálaljunk nagy tányérra, tetejére öntsünk az aloe verás karamellszószból. Díszítsük narancsgerezddel és friss fűszerággal.

Csokoládés palacsinta

A még forró palacsinták közepére tördeljünk kedvünk és ízlésünk szerint tej- vagy keserűcsokoládét. Göngyöljük fel, majd szórjuk meg porcukorral. Felhasználhatjuk tölteléknek a megmaradt mikulásfigurákat is.

Ananászos palacsintatorta

A tésztához tegyünk egy keverőtálba 10 dkg lisztet, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, üssük bele 6 tojás sárgáját, öntsünk hozzá 7 dkg olvasztott vajat, majd másfél decinyi tejjel keverjük simára. Verjük fel kemény habbá a tojások fehérjét, majd óvatosan dolgozzuk a palacsintatésztához. Kis serpenyőben süssük ki a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik felét süssük meg, a másik oldala krémes maradjon és halmozzuk egymás tetejére.

Egy kis lábasban főzzünk fel 2 dl vizet 20 dkg cukorral, majd ha már kezd sziruposodni, adjuk hozzá a leturmixolt 1 doboz ananászkonzervet és egy citrom kifacsart levét. Tálaláskor pár karika ananásszal dekoráljuk az egymásra csúsztatott palacsintákat, amit nyakonöntöttünk az ananászos-cukros sziruppal. Díszítsük friss mentaágakkal!

Reklámok
 

Címkék: , , , ,

One response to “Sikergyanús palacsinta töltelékek

  1. Fanny

    március 1, 2011 at 2:03 du.

    A banánosat és az ananászosat tutira kipróbálom,a képen nagyon guszták.Majd megírom milyen lett.

     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: