RSS

Görögös rakott palacsinta

27 feb

Hozzávalók 6 személyre:

  • 10 dkg finomra reszelt zsíros jellegű sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 45 dkg darált bárányhús
  • 1 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál paradicsompüré
  • 40 dkg apróra vágott paradicsom
  • oregánó
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 7 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Az alaptésztát keverd össze, adj hozzá 7 dkg reszelt, zsíros sajtot, és süss ki körülbelül nyolc darab közepes vastagságú palacsintát. A töltelék elkészítéséhez forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd barnára a bárányhúst. Majd add hozzá a kockára vágott és lesózott padlizsánt, a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsomot, az oregánót, a fahéjat, sót, borsot, és főzd, amíg besűrűsödik. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél bele egy palacsintát, majd kend meg a töltelékkel, fedd le egy újabb palacsintával, amíg el nem fogy. A rakott palacsintát öntsd le a vajból, lisztből, tejből és kétféle sajtból készült mártással, majd szórd meg a sajt maradékával. Előmelegített sütőben 45-50 percig kell sütni, amíg megpirul a teteje.

Advertisements
 

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: