RSS

Halas palacsinta recept

23 feb

A lisztet összekeverjük 3 tojássárgájával, 1 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a szódavizet. Kevés sóval ízesítjük, majd 8 palacsintát sütünk belőle.

Hozzávalók: 1 dl tej, 1,5 l szódavíz, 50 dkg liszt, 5 tojássárgája, só, 30 dkg pontyhús, 1 kiskanál citromlé, 1 mokkáskanál fehér bors, 4 egész tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 dl vaj, joghurt

Mártáshoz: 6 ek majonéz, 3 ek tejföl, 3 kiskanál  citromlé,1 kiskanál apróra vágott kapor

Palacsinta tésztát készítünk:

A lisztet összekeverjük 3 tojássárgájával, 1 dl tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a szódavizet. Kevés sóval ízesítjük, majd 8 palacsintát sütünk belőle.

A ponty elkészítése:

Megtisztítjuk a halat, fejét, farkát levágjuk. A gerincről lefejtjük a húst, és sűrűn beirdaljuk. Kisebb darabokra vágva citromlében 5 percig megpároljuk, sózzuk, és borsozzuk. Az párolás után lehűtjük, ledaráljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, a 2 megmaradt tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. A fenti masszával betöltjük a palacsintákat úgy, hogy a széleit behajtva feltekerjük. Ezután bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva, forró bő zsiradékban kisütjük. Elkészítjük a mártást, a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt és a citromlevet. Sóval, fehér borssal és kaporral fűszerezzük.

Jó étvágyat!

Forrás: aprotuti.hu

Reklámok
 

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: